Pastagrateng med kjøttdeig

Pastagrateng med kjøttdeig
6 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Enkelt, sunt, mettende og godt; en grateng er perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

Pastagrateng med kjøttdeig

  • 1 ss olivenlje
  • 2 løk. hakket
  • 2 fedd fedd hvitløk. knust og hakket
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 aubergine. i biter
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 3 dl kjøttbuljong
  • Pepper
  • 200 g pasta. for eksempel penne

Hvit saus

  • 60 g smør
  • 4,5 dl hvetemel
  • 60 g revet ost

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor panne og stek løken blank. Tilsett hvitløk , kjøttdeig og aubergine og stek videre i cirka fem minutter.
  2. Ha i tomatpuré, hermetiske tomater, krydder og buljong og kok i 25 minutter. Smak til med pepper.
  3. Varm ovnen til 200 grader. Kok pasta som anvist på pakken, hell av vannet og sett pastaen til side.
  4. Lag hvit saus: Stek sammen smør og mel i noen minutter over lav varme. Tilsett melken, litt og litt mens du rører.
  5. Rør inn pastaen i kjøttsausen og ha det i en ildfast form. Hell over hvit saus og revet ost og stek i ovnen i 20 minutter, til osten er gyllen. Server gjerne godt brød og en grønn salat til.