Marsipan med karamelliserte nøtter

Marsipan med karamelliserte nøtter
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Hjemmelaget konfekt er en fin julegave. Pakk dem inn i cellofan eller en liten gaveboks.

Ingredienser

  • 500 g marsipan
  • 2 cl amaretto eller brun rom (kan sløyfes)
  • 70 g mandelflak
  • 140 g sukker
  • 4 cl vann
  • 50 g usaltede pistasjkjerner
  • 300 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. 1. Kna marsipanen sammen med likøren og rull den ut til små pølser. Ha litt melis på benkeplaten og på hendene for å lette arbeidet. La pølsene ligge i romtemperatur til tørking over natten.
  2. 2. Varm opp vann og sukker på svak varme til sukkeret har smeltet. Skru opp varmen og kok til karamell på 114 grader. Rist mandelflakene gylne i en tørr panne og ha dem i karamellen. Rør til de er dekket og hell over på en plate med bakepapir. Spre utover og avkjøl.
  3. 3. Hakk pistasjkjernene og bryt opp karamellmandlene. Smelt sjokoladen over vannbad og dypp marsipanen i sjokoladen. Fisk dem opp med langsiden av en gaffel og la overflødig sjokolade renne av. Legg marsipanen på et bakepapir og dryss over nøtter. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.
  4. Gir 28-30 stk.