Karamellpinner

Karamellpinner
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
- et spennende alternativ til de tradisjonelle julekakene.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 5 ss mørk sirup
  • 2,5 dl sammalt mel
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss vaniljesukker
  • 1,5 dl solsikkekjerner

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175° C. Bland romtemperert smør med sukker, sirup og mel. Tilsett bakepulver og vaniljesukker. Kna godt sammen. Del opp deigen i 4 like biter. Rull deigen til en lang pølse og trykk lett til deigen blir litt flat. Strø over solsikkefrø. Stek i midten av ovnen i ca. 15 minutter, til de blir gyldne. Skjær opp i biter, litt skeivt på langs og la dem kjøle seg ned.