Juletorsk med spansk pølse og søtpotet

Juletorsk med spansk pølse og søtpotet
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

> 60 min
Spansk pølse og søtpotet passer perfekt til årets juletorsk!

Ingredienser

  • 600 gr torsk
  • 3 dl sorte oliven
  • sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 gr chorizo
  • timian
  • pepper
  • 4 søtpoteter
  • smør

Slik gjør du

  1. Vask søtpotetene og legg dem i en ildfast form. Stek i ovnen på 180°C i ca. 40 min. Mens potetene står i ovnen lager du tapenaden. Bland sammen oliven, olje, hvitløk, sitronsaft og pepper med en stavmikser eller blender. Skjær chorizo i skiver og stek den sammen med litt timian i en varm panne til pølseskivene er sprøstekt. Bak torsken i en ildfast form sammen med litt smør i ca. 15 minutter ved ca. 150°C.
  2. Servér torsken med sprøstekt chorizo og godt med fersk timian. Lag et snitt i søtpoteten og fyll med tapenaden.