Høstsuppe

Høstsuppe
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Prøv en varm og smakfull fersk suppe med persillerot og søtpotet i høst. Perfekt middag å lage på hytta, eller etter en frisk høsttur kanskje?

Ingredienser

  • 1 kg oksekjøtt (bibringe)
  • 300 g kålhode
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk søtpotet
  • 3 stk persillerot
  • 5 stk pepperkorn
  • 3 stilker rosmarin
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1 dl kjøttbuljong (ferdigblandet)
  • 2 ss eddik
  • 3 ss sukker
  • 8 stk kokt potet

Slik gjør du

  1. Legg hele kjøttstykket i en kasserolle med nok lettsaltet vann til at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av. Ha i pepperkorn og urter og la det småkoke under lokk i ca 50 minutter. Skjær grønnsakene i skiver eller grove biter og ha disse i sammen med kjøttet. Kok videre i 15 minutter. Ta kjøttet opp fra suppen. Du har nå en deilig fersk suppe med grønnsaker fylt av kjøttsmak. Lag en saus av smør, mel og kjøttbuljong. Smak til med eddik og sukker. Spis suppen med grønnsakene først. Deretter spiser du kjøttet, skåret i skiver, sammen med poteter og sursøt saus.