Havreflarn

Havreflarn
12 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

40-60 min
Gode kjeks som de aller fleste liker.

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  1. 1. Smelt smøret og bland sammen med havregryn. Pisk en tykk eggedosis av egg og sukker. Rør havregryn, eggedosis og bakepulver sammen. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i en halvtime.
  2. 2. Legg to teskjeer med røre i små hauger på en plate med bakepapir. Ha god avstand mellom slik at kakene ikke smelter sammen under steking.
  3. 3. Stek på 175 grader i cirka 10 minutter. Kakene hever seg under steking og faller sammen på slutten av steketiden. Når de har falt sammen, er de ferdige. Avkjøl på stekeplaten. Kakene holder seg godt i en kakeboks.
  4. Gir 25 stk.