Fennikel- og kryddersild

Fennikel- og kryddersild
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

< 20 min
Å lage sin egen sild er en fin tradisjon og flott julegave til matelskeren!

Ingredienser

  • 2 ferkse fileter spekesild
  • 0,5 fennikel
  • 2 sjalottløk
  • 1 eple
  • 1,5 dl eddik
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 10 nellik
  • 6 stjerneanis
  • hel sort pepper
  • 0,5 appelsinskallet benyttes

Slik gjør du

  1. Del silden i biter. Kok opp vann, eddik og sukkertil sukkeret har løst seg opp. Sett kjelen til side og tilsett nellik, pepper, stjerneanis og appelsinskall.
  2. Skjær fennikel og løk i skiver og eplet i små terninger. Ha grønnsakene og silden i et rent glass og hell over eddik og krydderblanding. Sett kjølig.
  3. Tips: Bør lages ett døgn før servering.