Eplevafler med is

Eplevafler med is
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Prøv denne oppskriften på vafler med ny vri!

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 3 dl helmelk
  • 150 g smør (+ 50 g til steking)
  • 3 epler
  • Vaniljeis etter smak

Slik gjør du

  1. Pisk sammen egg og sukker. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Ha i melken og bland sammen. Smelt smøret og tilsett i røren. Sett til avkjøling i 15 minutter. Skrell eplene, rasp de grovt og tilsett i vaffelrøren. Bland godt sammen. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør. Serveres varme med is og evt. et lite kaneldryss på toppen.