Eplesmuldrepai med marsipan

Eplesmuldrepai med marsipan
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Norske epler er fantastiske - ikke minst i desserter!

Ingredienser

  • 4 epler
  • 150 gr hvetemel
  • 50 gr sukker
  • 25 gr melis
  • 100 gr smør
  • 150 gr marsipan

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær eplene i skiver. La epleskivene koke i litt vann i noen minutter. Hell av vannet.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene og smuldre inn kaldt smør. Rasp marsipanen grovt, og tilfør den litt etter litt i deigen.
  3. Legg epleskivene i en smurt, ildfast form og fordel smuldredeigen jevnt over. Spar gjerne litt marsipan som du rasper over tilslutt.
  4. Stek paien på 210°C i 15-20 minutter, til den blir gylden.