Eksklusiv riskrem med kirsebærsaft

Eksklusiv riskrem med kirsebærsaft
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min
Her får du en eksklusiv variant av riskremen til jul. Nyt den med glede!

Ingredienser

  • 500 g ferdigkokt risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 70 g grov marsipan
  • 50 g skåldede mandler
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 ss potetmel
  • 200 g hermetiske kirsebær
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

  1. Pisk kremen luftig sammen med vaniljefrø fra vaniljestangen.
  2. Bland inn den ferdigkokte grøten til riskremen har fått ønsket konsistens.
  3. Riv marsipanen på et rivjern. Hakk de skåldete mandlene grovt. Tilsett begge deler i kremen.
  4. Saus: Lag en jevning av litt av saften og potetmelet.
  5. Ha resten av ingrediensene til sausen i en kjele, og kok opp. Ta kjelen av platen, og rør inn jevningen.
  6. Servér riskremen med kirsebærsausen, og pynt med hele kirsebær. Ha litt sukker over sausen i muggen, så unngår du snerk.