Burritos med hjemmelaget kjøttsaus

Burritos med hjemmelaget kjøttsaus
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

20-40 min
Smakfull burritos gjør helgen perfekt!

Ingredienser

Burritos med hjemmelaget kjøttsaus

  • tortillalefser (ønsket mengde)
  • salat (ønsket mengde)
  • mais (ønsket mengde)
  • 150 gr revet gulost
  • rømme (ønsket mengde)
  • rødløk

Hjemmelaget kjøttsaus

  • 500 gr kjøttdeig, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
  • 1,5 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts sukker
  • 1 boks bønner/chilibønner
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 chilli, hakket, uten frø
  • 2 ss koriander, hakket
  • 1 ss sitron eller limesaft

Slik gjør du

  1. Hjemmelaget kjøttsaus: Finhakk løk og stek den myk i olje, tilsett hvitløk. Stek kjøttdeigen. Tilsett krydder, chili, bønner og tomatsaus og la det koke i ca 10 minutter. Smak til med litt sitronsaft, koriander, salt og pepper.
  2. Burritos: Fordel kjøttsaus, mais, rødløk i skiver og salat i tortillaene og topp med ost og rømme. Servér burritos med salsa og guacamole.