Meloner - søte, forfriskende og tørsteslukkende

En deilig sommerdag blir enda bedre med en stor, saftig vannmelon eller en sødmefylt honningmelon servert med spekeskinke.

Melon er en populær ingrediens i sommervarmen. Vi deler dem gjerne inn i to grupper, sukkermelon og vannmelon. Sukkermeloner har kjernehus i midten, mens frøene i vannmelonen sitter spredt i fruktkjøttet. Det finnes også stenfrie varianter.

Den kanskje mest populære av dem alle er vannmelonen. Prøv vannmelon med fetaost, ruccola og olivenolje. Det smaker kjempegodt!

Sukkermeloner spises som de er - friske og gjerne litt avkjølt. Men bland gjerne ulike sorter meloner i en fruktsalat eller for å oppnå sødme i en grønn salat. En klassisk forrett er honningmelon med parmaskinke.

Tilberedning

Meloner bør faktisk skylles før bruk, så får du vekk rester av jord og sprøytemidler. Alle sukkermeloner har store frø i kjernen som må fjernes. Kutt melonen i to og grav ut frøene med skje eller med hendene. Kutt deretter opp melonen i passende biter – med eller uten skall. For ekstra syrlighet og smak, kan du forsøke å kryste litt limesaft over melonen, da holder også fargen seg frisk lenger.

Velg riktig melon

Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Skallet skal være fast og hardt og melonen skal lukte friskt og litt syrlig.