Grillskolen: Her er tipsene!

Grilling kan være vanskelig, men følger du disse tipsene øker du sjansen for et godt resultat.

Det er strålende sommervær i store deler av landet og lørdag 14. mai er årets første grilldag, da gjelder det at både du og grillen er klar til dyst. Her får du noen gode tips til hvordan du lykkes med grillmiddagen. 

  1. Før du begynner
    Grillristen bør være ren og fri for fastbrente rester. Pensle risten med litt olje før du legger på maten. Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid, det bør helst ha tilnærmet romtemperatur når du legger det på grillen. Mariner gjerne kjøttet på forhånd, men tørk av marinaden før du legger det på grillen.

  2. Riktig temperatur
    Griller du med kull, må tennvæsken få tid til å trekke skikkelig inn. Vent med grillingen til det blir skikkelig glør, cirka 20 minutter. Ikke ha kull i hele grillen, men opprett en «temperert sone» med aluminiumsfolie på risten. Griller du med gass, trenger du ikke bruke alle blussene. Reduser varmen på ett, og ha eventuelt ett slått av.

  3. Pass på
    Hvis det flammer opp, flytter du kjøttet over på folien til flammene har slukket. Ikke slukk flammene med vann, for når vannet har fordampet vil fettet begynne å brenne igjen. Bruk indirekte varme og legg på lokk når du griller store stykker. Indirekte varme vil si å fyre med kull/gass på halve grillen og ha kjøttet ved siden av varmen.

SPAR ønsker deg en riktig god grillmiddag!