Syv slag kaker til jul

Heldigvis må du ikke bake alle syv slagene. Velg de klassikerne du vil ha på fatet og suppler med nye favoritter.

Smultringer, sandkaker, sirupssnipper, berlinerkranser, goro, krumkaker og fattigmann regnes som de syv tradisjonelle julekakene, men det finnes jo også mange andre gode julekaker, for eksempel pepperkaker og kransekake

Julekaker bygger på tradisjoner og fortsatt går de gode oppskriftene i arv. Kanskje har du en «hemmelig» ingrediens som gjør kakene dine ekstra gode? 

Det viktigste er at man lager de kakene man selv liker best og som blir spist opp. Det er ingen vits i å lage perfekte berlinerkranser hvis de ender opp som fuglemat i januar. Vi har derfor samlet sammen oppskrifter på gode julekaker som ikke inngår i det syv slagene, og selvsagt også oppskrifter på de syv slagene.

Og om ikke tiden skulle strekke til

Hos SPAR og EUROSPAR finner du alt du trenger til julebaksten, og skulle ikke tiden strekke til, så finner du ferdig bakte julekaker hos oss.

Gode baketips

Får du ikke kakene til å heve seg? Blir deigen seig å jobbe med når du skal lage småkaker? Ofte er det bare noen små knep som skal til for å skape vellykkede bakverk. Se våre gode kakebaketips her.

Relatert innhold

Risboller og peppernøtter

Småkaker hører julen til. Årets favoritter er peppernøtter og risboller. Det eneste minuset: de blir ikke liggende lenge i boksen…

Julekaffe med pepperkakecookies

Julens beste kombo: pepperkake-cookies og kaffe med krem og karamell. Laget for hvilepuls i en travel julestri.