Mat til nyttårsaften

Nyttårsaften er en festdag og da må man selvfølgelig spise noe godt.

Mulighetene er mange på en kveld som nyttårsaften og her finner du gode forslag til både tradisjonelle og utradisjonelle nyttårsretter. Og ikke glem en god dessert!

Kalkun

Helstekt kalkun er kanskje det de fleste forbinder med en staselig nyttårsfest. Kalkun med stuffing og godt tilbehør passer godt når du skal ha mange gjester. Blir det mye mat med en hel kalkun anbefaler SPAR å lage kalkunfilet. Det er både enkelt å tilberede og veldig godt.

Du kan også vurdere å bytte ut kalkunen med en helstekt kylling. Dette ser også imponerende ut og smaker veldig godt. 

Indrefilet eller saftig stek med godt tilbehør

Indrefilet er mørt, saftig og skikkelig festmat dersom det tilberedes riktig. Prøv gjerne også en god stek med poteter og deilig tilbehør. Ta deg god tid med både saus og grønnsaker slik at du kan servere et fullkomment måltid.

Småretter til alle

Skal du arrangere nyttårsaften for flere gjester hvor du ønsker enkel fingermat er tapas perfekt. Forbered kalde retter på forhånd og lag et par varme godbiter før gjestene kommer. Dette er mat som metter mange og gir god grobunn for en sosial aften.

Søt avslutning

Det er alltid deilig å runde av et måltid med noe søtt, kanskje kan du skape en ny dessert av julekakerestene, tips finner du her. Hvis du har lyst til å imponere litt ekstra har vi funnet frem noen av våre flotteste desserter, en fryd for både øynene og magen.  

Med dette ønsker vi alle våre kunder en riktig hyggelig nyttårsfeiring!

Relatert innhold

Julepai med frukt og bær

Mørdeigsbunn. Smak litt på ordet - og topp det med krem, bringebær, fiken, smuldret pepperkake og melisdryss. Dette er jul i form!

Karamellpudding

Karamellpudding er kongen av desserter. Ikke bare er den god på smak - du kan fint lage den ferdig flere dager i forveien.

Finfin fruktsalat

Spennende fruktsalat med krydderlake og ostekrem!

Sjokolademousse

En klassisk dessert med spennende og julete vri. Mørk sjokolade, stjerneanis og karamellisert appelsin løfter denne desserten til himmels!

Crème brûlée med friske bringebær og stjerneanis

En stjerne er født! Vi tar creme brulé ett hakk videre! Friske bringebær og stjerneanis løfter denne klassikeren rett til himmels.