Fruktig festsesong

Festmat trenger ikke å være usunt. Her får du tips til noen fruktige varianter.

Tiden vi nå går inn i er full av festmuligheter. Det kan med andre ord bli noen utskeielser. Vi har derfor funnet frem gode tips til friske og sunne snacksvarianter som garantert gjør suksess! Nå kan du også kjøpe frukt og grønt-smågodt hos SPAR – perfekt for både store og små.

Fruktkuler
Bruk en iskremskje eller en melonskje til å lage kuler av mange forskjellige type meloner. De uthulede melonskallene kan du bruke som boller. Sett vannmelonboller fylt med fargerike vannmelonkuler på bordet og sett frem tannpirkere som folk kan forsyne seg med.

Fruktspyd
Kjøp trespyd eller lignende på butikken og tre på dine favoritter. Jordbær, mangobiter, kiwibåter, epleskiver og blåbær. Vil du gjøre det ekstra lekkert kan du dyppe frukten på endene av spydet i smeltet, mørk sjokolade.

Fruktpunsj
Enten du inviterer til juleselskap med eller uten alkohol kan en god fruktpunsj slukke tørsten. Bland sammen vann med kullsyre med sukkerfri saft, eller det du måtte ha av juice. Skjær lime og sitron i tynne skiver og putt dette, sammen med blåbær, bringebær og granateple, i en stor bolle. Husk masse isbiter!

Fruktsnadder
Finn et stort fat og fyll det med skrelt og oppskjært frukt. Fyll små plastkrus med enten smeltet, mørk sjokolade eller en blanding av sukker og kanel. Alle kan få hvert sitt plastkrus og deretter dippe som de selv vil.

Her kan du også bruke grønnsaker som gulrot, blomkål, kålrot og agurk. Kutt det opp i stenger og ha plastkrus med rømmedipp i. Skikkelig digg og skikkelig sunt!