Dekk et nydelig julebord

Til jul og nyttår er det ekstra hyggelig å nyte måltider ved et bord som er dekket til fest!

De fleste middager blir inntatt på hverdagsservise ved et bord uten duk og med papirservietter liggende i en beholder ved borenden. Dette er mer enn bra nok til hverdags, men i julen skal det være litt ekstra stas.

Her er noen tips til hvordan du kan dekke et nydelig jule- og nyttårsbord. Da smaker også maten enda bedre! 

Lettvint luksus
Å lage flotte julebord trenger ikke være kostbart. Bare å bytte ut papirservietter med stoffservietter gir øyeblikkelig et drag av luksus. Det kan også være en god investering å gå til innkjøp av noen kraftige og langsomtbrennende lys som setter stemningen.

Har du et gammelt trebord med noen sår og riper kan det være fint å gi det en ekstra skrubb før jul, eller dekke over med en duk. Har du ikke noen duker liggende kan du måle opp bordet og dra innom en stoffbutikk. Lek deg med materialer som fløyel og lin i ulike farger. 

Dekorative triks
De færreste av oss har masser av borddekorasjoner liggende, men kanskje har du ting som kan brukes uten at du vet det. Et speil som vanligvis henger på et soverom kan legges på langs midt på bordet. Sett lys og pynt på speilet og det gir en superflott effekt! 

Du kan også gå til innkjøp av små sølv- og gullstjerner og glitter. Strø dette utover bordet og la julemagien senke seg. Dekk opp med ditt fineste servise og sørg for at alle glass og alt sølvtøy er pusset. 

Lykke til, og god jul fra alle oss i SPAR!