Miljø og bærekraft hos SPAR

SPAR har, som del av NorgesGruppen, en langsiktig ambisjon om å være bærekraftig og bli klimanøytral. Det betyr at vi skal være i førersetet for miljøvennlig transport og forebygging av matsvinn, og lede an i utviklingen og tilbudet av miljøvennlige produkter.

NorgesGruppen vil arbeide videre for å nå miljømålene, med fornybar energi, redusert matkasting og håndtering matavfall som prioriterte områder i årene fremover. Vi vil også arbeide videre med områder som reduksjon av plastbruk og etablering av Handelens Miljøfond.

Våre kunder skal være trygge på at varene de kjøper har riktig kvalitet, og er produsert på en måte som ivaretar mennesker, dyr og miljø.

Samtidig fortsetter SPAR tiltaket med nedprising av produkter med kort gjenværende holdbarhet. Tiltaket er populært blant kundene, reduserer svinn og gir bedre lønnsomhet for butikkene.

Relatert innhold

100 tonn mindre plast i frukt- og grøntavdelingen

SPAR ønsker å ta grep rundt bruken av plast i sine frukt- og grøntavdelinger og fjerner dermed 100 tonn med unødvendig plast på fersk frukt og grønt innen 2020.

Signerte bransjeavtale om redusert matsvinn

Over 30 bedrifter ga sin tilslutning til matbransjens samarbeidsavtale om å halvere matsvinnet innen 2030.

Hvorfor er så mye frukt og grønt pakket i plast?

For miljøet er avfall av frukt og grønnsaker mer skadelig enn plasten de er pakket i, forteller ekspertene.

Middag uten matsvinn

Vi har utfordret en av landets mest populære matbloggere til å lage en ukesmeny uten matsvinn.

Mindre kasting av mat med nedprisede varer

Stadig flere SPAR- og EUROSPAR-butikker benytter et system for nedprising av varer med kort holdbarhet. Slik kan du som kunde spare både penger og miljøet når du handler.