Våre ekstraordinære renholdstiltak

SPAR har helt siden mars 2020 hatt ekstraordinære renholdstiltak i butikkene for å bidra til å redusere risikoen for spredning av koronaviruset.

SPAR legger vekt på å følge de gjeldende rådene fra Folkehelseinstituttet. Sykdommen, som overføres fra luftveiene hos syk person, gjør at god håndhygiene og gode hostevaner reduserer smitte. SPAR-butikkene har derfor hånddesinfeksjon ved inngangspartiet. I tillegg oppmuntres kundene til å bruke håndvasken ved panteautomaten.

Vær oppmerksom på at det kan og vil være lokale variasjoner i butikkene.

Økt renhold
Renholdet i butikk er økt på typiske overflater kundene tar på. Handlevogner, handlekurver, håndtak til kjøleskap og frys, bankterminaler, selvbetjeningskasse, vareskillere på kassabåndet, brødskjærermaskin og panteautomaten rengjøres daglig.

Klype til små bakervarer og skjeer til smågodt byttes flere ganger om dagen, og alle uemballerte varer, som små bakervarer, legges under lokk, pakkes i poser eller legges inn i skap med dør.

Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater de ansatte er i kontakt med. Når det gjelder de ansatte, følger vi rådene og rutinene til Folkehelseinstituttet. Syke ansatte eller de som mistenkes å være syke, stiller ikke på jobb i butikken.

Betaling
Vi oppfordrer de som har mulighet til å betale med kort i våre butikker, da unngår man i større grad smittefaren ved håndtering av kontanter. Vi vasker kortterminalene jevnlig.