Kan du redde verden med iskrem?

Ben & Jerry’s iskrem forbinder du kanskje med sofakroken, Cookie Dough og morsomme slagord – og det stemmer, men bak dette ligger også en stolt historie og sterke initiativer som er grunnlaget for hele forretningsdriften.

Helt siden bestekameratene Ben Cohen og Jerry Greenfield begynte å kjerne iskrem på en forlatt bensinstasjon i 1978, har målet vært å lage best mulig iskrem på best mulig måte. Ben & Jerry ønsket å drive forretningene sine på en alternativ måte, og da ikke bare med innovative iskremsmaker – og navn; driften skulle støtte menneskerettigheter, bidra til sosial og økonomisk støtte til marginaliserte grupper og bidra til å sikre naturens økosystem.

GasStation4.jpg

En del av dette store oppdraget innebærer blant annet at de som er med på å produsere iskremen, skal få sin rettferdige andel av fortjenesten – og det får de gjennom at all Ben & Jerry’s iskrem er Fairtrade-sertifisert.

Ved å kjøpe Fairtrade-sertifisert Ben & Jerry’s iskrem, er du med på å sikre at bøndene får bedre handelsbetingelser enn det markedet tilsier for råvarer som sukker, kakao, vanilje, kaffe og banan. De kan deretter bruke de ekstra pengene til å støtte familiene sine og bidra inn til lokalsamfunnet. Hvem skulle tro at en is kunne gjøre så mye?

32181_Frame_5_VLS_Infographic_Fairtrade_2000x2000.jpg

Tro det eller ei, men vi gjør faktisk mye mer enn dette! Les mer her

Neste gang du graver etter Cookie Dough-biter i Ben & Jerry’s isen din (og det er tett mellom bitene!) kan du derfor tenke på at du gjør mer enn å bare tilfredstille søtsuget ditt. Ved å handle og spise is fra Ben & Jerry’s er du med å redde verden, én skje av gangen.

Nå som du vet dette, hvilken Ben & Jerry’s iskrem velger du neste gang?

BnJ_EvergreenSummer2020_0038_Full_CirilliPhoto_2000x1333.jpg