Franchise i SPAR

Vi opplever jevn og positiv vekst, både i omsetning, lønnsomhet for kjøpmennene og resultat for kjeden. Nå vil vi vokse videre. Derfor leter vi etter folk som vil drive sin egen SPAR-butikk og bygge videre på det beste vi har skapt de siste årene.

SPAR – engasjert, folkelig og hjelpsom
SPAR er verdens største supermarkedkjede med mer enn 12 500 butikker i 40 land. I Norge består SPAR av 263 SPAR-butikker og 28 EUROSPAR-butikker fordelt over hele landet. SPAR tilbyr et godt utvalg av ferskvarer, brød og bakervarer, frukt og grønt, samt varer fra lokale leverandører. De største butikkene i SPAR-kjeden i Norge heter EUROSPAR. I EUROSPAR satser vi sterkt på å gi kundene et godt utvalg i ferskvarer, ferdigmat og et bredt og dypt varesortiment. I tillegg tilpasser den enkelte butikk varer fra lokale leverandører. 

I SPAR legger vi vekt på å gi kunden god, personlig service. I våre butikker skal du finne inspirasjon og et bredt vareutvalg, med fokus på lokalmat. SPAR engasjerer seg også i lokalmiljøet og sponser små og store idrettslag.

Lønnsomhet for våre kjøpmenn
Vi har driftskonsepter, innkjøps- og salgspriser som gjør det lønnsomt for våre kjøpmenn å drive butikk. Vi tror på det beste i lokalt kjøpmannskap. Der andre kjeder strømlinjeformer alt, tror vi på mangfold og fargerikdom. Alt som må være effektivt, likt og gjelde for alle, gjør vi effektivt og likt for alle. Men alt det som gjør en butikk unik, som skaper glade kunder og fornøyde ansatte, gjør vi slik det er riktig der vi er – og for den kjøpmannen som er der.

Som franchisetaker hos oss får du gunstige innkjøpsbetingelser, proff markedsføring, full støtte på opplæring, drift, data, lønn, regnskap og alt som må til for å drive godt. Du får et konsept som det er enkelt å drifte, selv om det krever mye arbeid. Og du får muligheten til å tjene godt, hvis du gjør den jobben som må til.

Den gjøres best med stor grad av frihet - på ditt sted, med din kundekrets og dine egenskaper. Den handler om å forstå det lokale markedet, ta vare på kundene, lede og lære opp medarbeiderne dine, bestille og plassere varer, drive forebyggende vedlikehold og bidra til å bygge hele SPAR-kjeden sterkere. 

Landets største dagligvareaktør, NorgesGruppen, er stolte av SPAR
NorgesGruppen omfatter Meny, Kiwi, SPAR, Joker og Nærbutikken. Gruppen er suverent største i norsk dagligvare, nesten dobbelt så stor som nummer to, nemlig Rema 1000. Det gir alle kjeder, òg alle enkeltbutikker som er knyttet opp i vårt system, muskler – til å forhandle rabatter, til å få gode vareleveranser, til å produktutvikle, markedsføre og drive kontinuerlig opplæring av våre kjøpmenn, deres ansatte og folk på hovedkontoret.

NorgesGruppen er privateid. Eierne har selv vært kjøpmenn. De tenker langsiktig. De skal ta vare på og utvikle virksomheten med tanke på neste generasjon. Fordi kjøpmannskapet står så sentralt, er de også meget stolte av SPAR-kjeden. Den står for alt det de er oppvokst med – kremmerånd, nærhet til kunden, og stolthet over å være en serviceinstitusjon for kundene enten de bor på Tåsen i Oslo, i Fredrikstad eller i Tromsø.

Har du det som skal til?

Du ser verdien av å vaske gulvet, fylle på varer, lede og motivere dine medarbeider og tilfredsstille kunder. Det er du som skaper god stemning og entusiasme i butikken! Det er du som går foran og viser vei for dine medarbeidere.

Det er nettopp det daglige arbeidet i butikken som de fleste kjøpmenn trives med – det er jo her det skjer. Det er kundene vi lever av – og det er kunden som er vår aller øverste sjef. Vi vil ha kjøpmenn som er levende opptatt av å drive god butikk, som er til stede i butikken – i kassen og på lageret. Vi vil ikke legge skjul på at det er hardt arbeid, men innsatsen blir belønnet! 

Noen formelle ting må også på plass.

  • Du må registrere ditt eget aksjeselskap
  • Du må ha minimum 100.000 i aksjekapital

Mange andre kjeder stiller betydelig høyere krav både til aksjekapital og bankgaranti, men vi er aller mest opptatt av at du ønsker å gjøre ærlig og ordentlig arbeid og få betalt for innsatsen. Den «menneskelige kapitalen» er viktigere for oss en startkapitalen, selv om den også må være på plass.

Dette er gangen i søknaden din:

  • Søkeprosessen – slik søker du:

Ledige butikker annonseres på våre nettsider og andre aktuelle steder. Du kan da søke via annonsen. Alle som blir franchisetakere i SPAR må stille en bankgaranti før de tar over butikk. Dette er noe du selv må ha en dialog med banken om. Størrelse på bankgarantien er på 500.000.

  • Utvelgelsen – slik velger vi kandidater:

Kun de beste kandidatene kommer videre i prosessen – det er derfor viktig at du bruker tid på din søknad. I det første intervjuet vil du få en kort presentasjon om SPAR og deres profiler i tillegg til mer informasjon om kjeden og den aktuelle butikken du har søkt på. Deretter vil vi bli bedre kjent med deg. Vi bruker flere intervjuer, tester og andre rekrutteringsverktøy for å lære deg best mulig å kjenne. På grunnlag av dette vil kanskje du få tilbud om kontrakt.

  • Samarbeidet – slik kommer du i gang:

Alle nye kjøpmenn gjennomgår en omfattende opplæring i regi av SPAR. I denne perioden vil du møte flere av våre fremgangsrike kjøpmenn, og mange av oss som jobber på Servicekontoret. Vi skal alle bidra til at du har de beste forutsetningene for å drive god butikk!