Varme drikker for kalde dager

Ikke vær redd for å eksprimentere med smaker og krydder.

Vi er nå inne i den tiden hvor gradestokken stadig overrasker. Plussgrader kan plutselig bli til minusgrader, og det er lett å oppdage litt for sent at både lue og votter burde vært på plass.

Hvis du føler at kroppen ikke helt har omfavnet den kalde årstiden er du ikke alene. Vi har derfor funnet frem oppskrifter på varme drikker som kan få deg gjennom kalde dager. Så neste gang du er ute og hutrer kan du drømme deg bort til en varm stue og fundere på hvilken varm, leskende godsak du vil prøve deg på. 

Varm sjokolade og varm saft er klassikere som mange er glad i, men prøv gjerne en ny vri på disse. Prøv å tilsett krydder som kanel, kardemomme og chili i den varme sjokoladen. I den varme saften kan du legge varme bringebær og bjørnebær for å piffe den opp litt, eller hva med litt anis?

Her finner du en grunnoppskrift på varm sjokolade.

Er du glad i te kan du hente inspirasjon fra Asia og lage Chai latte. Chai betyr te på indisk og en chai latte er med andre ord te med melk. Pass på at du bruker en kraftig te med mye smak og tilsett gjerne ekstra kanel. Topp det hele med varmt melkeskum – en sikker vinner når frosten legger seg ute.