Tomat hver dag

Tomaten er så sunn at du bør inkludere den i så mange måltider som mulig.

Med sitt lave energi- og fettinnhold kombinert med høyt innhold av kostfiber, vitamin C og beta-karoten er tomaten rett og slett en sunnhetsbombe for kroppen.

Beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen, som bidrar til å opprettholde normal hud og normalt hår. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen, opplyser Frukt.no.

Det er med andre ord mange gode grunner til å inkludere litt tomat i hverdagen. Legg tomat på toppen av pålegget på brødskiva, putt den i salaten til middag, inkluder den i gryter og supper eller spis cherrytomater som snacks – det er skikkelig digg!

Hos SPAR og EUROSPAR finner du alltid et godt utvalg av tomater, enten du er på jakt etter de små og søte til salaten eller store bifftomater til å legge på grillen. 

Husk også at våre medarbeidere alltid er behjelpelige med middagstips og inspirasjon hvis du ønsker det.

Relatert innhold

Tomater

Tomat dyrkes både på friland og i drivhus over store deler av verden. Tomat har et tynt skall og relativt tynt fruktkjøtt, som omgir en geleaktig masse, hvor det sitter mange flate frø.