La salaten spille hovedrollen

La deg inspirere av årstiden og la salaten spille hovedrollen på middagsbordet.

Mange tenker kanskje først og fremst på salat som et tilbehør til annen mat, men det er mange måter å gjøre en salat til en deilig middag i seg selv, som hele familien kan sette pris på. 

Hva liker du?
Hvis man har vokst opp med salater som kun består av grønne salatblader er det forståelig at dette kanskje ikke har blitt favorittretten, men det fine med en salat er at du kan komponere den akkurat som du selv vil.

Det er uante variasjonsmuligheter. Du kan bruke frukt, nøtter, tunfisk, kylling, biff, laks, ost, bønner eller noe helt annet – bare din egen smak setter grenser. Visste du for eksempel at tunfisk og vannmelon går veldig godt sammen?

Er du lei av grønn salat kan du heller fylle salatbollen med revet gulrot, små blomkålbuketter og finsnittet kål. Og ikke være redd for å blande inn pasta, ris, linser, couscous eller poteter, det gjør at salaten metter ekstra godt.

SPAR-butikkene bugner av deilig frukt og grønt så det er bare å ta seg turen til din nærmeste kjøpmann. 

Relatert innhold

Tomatsalat med jordbær og urtericotta

Lager tidenes diggeste tomatsalat med jordbær, urtericotta, olivenolje og basilikum.

Thaisalat med ytrefilet av storfe og cashewkrem

Thaisalat med ytrefilet av storfe og cashewkrem er en frisk smaksopplevelse. Enkel å lage er den også!

Grønt tilbehør

Grønt tilbehør er grillmatens beste venn. Som det heter i et gammelt ordtak: det er mye god mat i gulrot, kål og blomkål.

Tacosalat med kylling

Spice opp en kjedelig hverdag med en eksplosjon av smaker. Tacosalat er sunt, enkelt og megagodt!

Pastasalat med spekeskinke og gode grønnsaker

Pastasalat passer hele året rundt. Snøfrisk-dressing og ostedip er smakfullt tilbehør.

Pastasalat med bogskinke

Spaghetti med grønn saus av erter, spinat og basilikum - toppes med stekt bogskinke i tynne skiver. En grønn, superfrisk og sommerlig pastarett!

Salat med jordbær, melon og spekeskinke

For mange er jordbær selve smaken av sommer. Bland dem med friske urter, salt skinke og sprø bruschetta - og der har du lykke på en tallerken.