Tips til barnebursdag

Skal du arrangere barnebursdag og lurer på hva du skal servere? Her får du noen gode tips til et hyggelig og budsjettvennlig selskap!

Mat til festen
Pølser er en populær gjenganger på mange bursdagsfeiringer. Server wienerpølser med godt tilbehør, og du har maten klar på få strakser! Alternativt kan du lage en barnevennlig pølsegryte

Har du tid og lyst til å servere noe annet enn de klassiske pølsene, tipper vi at disse miniburgerne vil bli en hit!

Et annet tips er å steke pannekaker! Dette er et svært billig og godt alternativt til barnebursdagen. Disse kan du også gjøre grovere ved å benytte grovt mel, og du kan servere sammen med bær og frukt om ønskelig. Hva med å teste ut denne varianten?


Noe søtt og godt
Når middagen er overstått, er det gjerne tid for kake og bursdagssang. Her kan du gjerne lage en tradisjonell sjokoladekake, som du pynter med lys og strøssel. Du finner også et godt utvalg av ferdigkakeblandinger hos SPAR, som smaker like godt! Benytt en morsom kakeform, så har du en festlig bursdagskake i en fei. Ønsker du en dekorativ og litt annerledes kake - hva med denne vaffelkaken?

En annen lettvint måte å servere noe godt på, er å legge iskuler fra en treliters-is på et avlangt fat. Oppå isen strør du seigmenn, non-stop og det du måtte ha av godsaker - garantert populært hos barna! 

Boller er også en slager blant barn - her er det mange muligheter. Hva med boller med mascarponekrem eller sjokoladeknuter?


...Og noe sunt og godt
Det er absolutt rom for å snike inn sunne elementer i en barnebursdag. Et godt tips er å lage fruktspyd, ved å tre på det du måtte ønske av frukt og bær på grillspyd. Her kan du benytte for eksempel ulike typer melon, blåbær, bringebær, eple, pære, ananas og druer. Disse ser både dekorative og fristende ut! En enklere måte å gjøre det på, er å legge druer og bær i små pappkrus, som du plasserer rundt omkring.

Grønnsaker og dip er en annen mulighet. Kutt opp for eksempel agurkstaver, gulrøtter og selleri, og lag en enkel dip av lettrømme og litt finhakket hvitløk.

Smoothies er jo også et flott alternativ til brus og saft. Kjøp de ferdig på butikken, eller lag selv av frosne bær, banan og litt juice. Nam! Her finner du noen gode smoothieoppskrifter.

Leker til festen
Man trenger ikke å tenke så avansert for å få til en morsom dag for barna. Arranger stolleken eller danselek der man skal stå stille når musikken stopper, og det blir garantert god stemning. En annen idé er å leke "sett halen på grisen", der du tegner eller printer ut en av barnas favorittfigur på et stort ark, og limer opp på veggen. Barna har bind for øynene, blir snurret rundt noen ganger, og skal prøve å treffe på figuren. Den som treffer nærmest, kan få en premie, eller om alle får utdelt godteposer etter sin innsats.

Lykke til med bursdagen!