Fruktig fest

Festmat trenger på ingen måte å være usunt. Her får du tips til noen litt sunnere varianter.

Enten du skal feire bursdag, dåp, bryllup eller bare invitere til fest – her får du gode tips til friske og sunne snacksvarianter som garantert gjør suksess! Nå kan du også kjøpe frukt og grønt-smågodt hos SPAR – perfekt for både store og små. 

Fruktkuler
Bruk en iskremskje eller en melonskje til å lage kuler av mange forskjellige type meloner. De uthulede melonskallene kan du bruke som boller. Sett vannmelonboller fylt med fargerike vannmelonkuler på bordet og sett frem tannpirkere som folk kan forsyne seg med. 

Fruktspyd
Kjøp trespyd eller lignende på butikken og tre på dine favoritter. Jordbær, mangobiter, kiwibåter, epleskiver og blåbær. Vil du gjøre det ekstra lekkert kan du dyppe frukten på endene av spydet i smeltet sjokolade. 

Fruktpunsj
Enten du inviterer til fest med eller uten alkohol kan en god fruktpunsj slukke tørsten. Bland sammen det du måtte ha tilgjengelig av saft, kullsyreholdige drikker og juice. Skjær lime og sitron i tynne skiver og putt dette, sammen med blåbær, bringebær og granateple, i en stor bolle. Husk masse isbiter! 

Fruktsnadder
Finn et stort fat og fyll det med skrelt og oppskjært frukt. Fyll små plastkrus med enten smeltet, mørk sjokolade eller en blanding av sukker og kanel. Alle kan få hvert sitt plastkrus og dertter dippe som de selv vil. 

Relatert innhold

Bringebærdrikk

Slurp! Sommerdrikke uansett vær - denne er frisk og god.