Fem måter å bruke søtpotet på

Den er deilig både i fargen og smaken, og er et ypperlig tilbehør.

Søtpoteten har gjort seg stadig mer gjeldene på norske middagsbord, og det er ikke rart. Den store, oransje poteten har nemlig en utrolig deilig smak.

Her får du noen tips til hvordan du enkelt kan bruke søtpotet i dine middagsretter.

Søtpotetfries
Om du tar det som en kveldssnacks i helgen med ulike dipper eller serverer det til burgere – søtpotet fries er skummelt godt. 

Kutt søtpoteten opp i passende båter, du kan beholde skallet på hvis du vil, og fordel de utover et bakebrett med bakepapir. Drypp olje over båtene og kvern over pepper og salt. Her kan du gjerne også variere med andre krydder som chilli eller rosmarin. Stek båtene i ovnen på 200 grader til potetene har blitt møre, ca 20-30 minutter.  

Søtpotetstappe
Skrell søtpoteten og del den opp i biter. Kok bitene møre og hell av vannet. Tilsett et hakket fedd med hvitløk, en halv desiliter fløte, en klatt med smør og salt og pepper. Kjør deretter hele blandingen glatt med en stavmikser. 

Passer godt til kylling, fisk og lyst kjøtt. 

Søtpotet i indisk gryte
Enten du liker korma, tikka masala eller butter chicken – søtpotet passer utmerket til indiske retter. Lag en stor gryte med masser av krydder og grønnsaker og la det putre sammen med kokosmelk. Kutt søtpoteten opp i terninger og kok disse litt for seg selv før du putter de ned i gryta med de andre ingrediensene. Både fargene og smakene blir fantastiske!

Gratinert søtpotet
Kok hele søtpoteter til de er møre. Del de deretter i to på langs og skrap ut innholdet. Putt dette i en bolle og tilsett litt smør, fløte, hvitløk og krydder. Du kan også tilsette skinke, sprøstekt bacon og løk for mer smak. Når massen er rørt sammen fører du den tilbake til de tomme potetskallene og strør ost på toppen. 

Gratiner i ovnen til osten er smeltet og gyllen. Dette tilbehøret passer godt til kalkun og rødt kjøtt, men kan også gjerne spises alene med litt salat til. 

Stekt søtpotet
Dette tilbehøret er like enkelt som det er godt og det passer til det meste. Skrell søtpoteten og del den opp i terninger. Kok de til bitene er møre, men fremdeles holder formen godt. Hell olje og krydder, her kan du velge det du selv liker, i en stekepanne og stek potetterningene.

Dette er et godt tilbehør til salater, eller det kan være en del av et tapasbord.