5 spennende druetips

Vi gir deg fem måter å spise druer på som du kanskje ikke har prøvd før.

Druer kan både være søte og syrlige og kan gjerne spises for seg selv akkurat som de er, eller som en del av en deilig fruktsalat. Men hvis du er litt eventyrlysten får du her fem tips til hvordan du kan servere druer på en litt annerledes måte.

 1. Fryste druer
  Hvis du putter druene i fryseren blir hver drue som en liten bit med sorbet – det er nesten litt magisk og smaker skikkelig godt. Spis dem alene, eller server dem til ostefatet.
 2. Druegodis
  Hvis du har lyst på søtsaker, men også vil være litt sunn er dette den perfekte komboen. Hell en pakke gelépulver ut på en tallerken, skyll druene og legg de over på tallerkenen slik at de blir dekket av gelépulveret. La det sette seg i kjøleskapet i en time og vips så har du druegodis. 
 3. Druesalsa
  Mange familier kommer ikke utenom en tacomiddag i uka. Hva med å krydre klassikeren med litt nytt tilbehør? Del grønne og røde druer i to og bland de i en bolle med chilli, lime, salt og pepper. Kanskje får familien en ny favoritt!
 4. Druesnacks
  De fleste kjenner til kombinasjonen druer, ost og kjeks, men her har vi tatt det til et nytt nivå. Knus kjeksen til grove biter og bland den sammen med smøreost, ta deretter blandingen og form den rundt druene. Stikk en tannpirker i hver drue og vips har du en deilig snack som også kan serveres som festmat.
 5. Druer i focaccia
  Pleier du å putte oliven i focacciabrødet ditt? Vær litt gæren og bytt de ut med druer. Dette vil gi deg en helt ny smaksopplevelse der søtt møter salt. Absolutt verdt et forsøk!