5 digge vegetarmiddager

Prøv noen kjøttfrie middager!

Hvis du føler på at det noen ganger blir kjøtt til alle måltider kan det være godt for både magen og smaksløkene med en avveksling. Prøv deg på noen vegetariske middager, det er ikke vanskelig og det smaker skikkelig godt. 

Mange tenker at de ikke vil bli mette hvis det hverken er kjøtt eller fisk på tallerkenen, men husk at det finnes mange mettende proteinkilder i det grønne kjøkkenet også. Bønner, linser og kikerter inneholder mye protein og er godt for kroppen. Linser egner seg godt i supper, kikerter passer godt i indiske gryter og i deilige salater, og hvorfor ikke bytte ut kjøttdeigen til tacofredagen med bønner? 

Det er med andre ord mange måter du kan lage mettende vegetarmiddager. Lek deg i grønnsaksavdelingen og plukk med deg noe nytt. Husk også at du alltid kan spørre våre dyktige ansatte om hjelp og inspirasjon. 

Relatert innhold

Prøv en vegetarmiddag denne uken

Er du vegetarianer, eller vurderer du å kutte ned på kjøttmengden i kostholdet ditt? Da er det viktig å ha kunnskap om hva matvarer inneholder, slik at du kan skape et variert kosthold som sikrer næringsstoffbehovet.