Pantelotteri hos SPAR bidrar med viktig støtte til Røde Kors

Når du spiller Pantelotteriet på SPARs pantemaskiner, bidrar du med svært viktig støtte til Røde Kors sitt arbeid! Hele 2 millioner kroner er donert til Røde Kors i 2015.

Pantelotteriet er innført på pantemaskiner i de fleste SPAR-butikker over hele landet. Kundene som panter flasker får mulighet til å bruke tomme bokser og flasker som innsats på automaten. Kundene kan vinne gevinster fra 50 kroner til 1 million, og hele overskuddet fra lotteriet går til Røde Kors. I 2015 utgjorde overskuddet fra SPAR-butikkene over 2 millioner kroner.

Bedre beredskap
Kjededirektør i SPAR, Ole Fjeldheim møtte nylig president i Røde Kors, Sven Mollekleiv, for å overrekke sjekken på 2 millioner kroner.
– Jeg vil takke både kundene som støtter oss via Pantelotteriet og SPAR-kjeden som legger forholdene så godt til rette, sa en fornøyd Mollekleiv da han mottok sjekken på vegne av Røde Kors.
Pantelotteriet har de senere årene blitt en av Røde Kors' viktigste inntektskilder. Midlene brukes både til det humanitære arbeidet lokalt og til å styrke det internasjonale hjelpearbeidet over hele verden.
– Pengene fra Pantelotteriet gjør blant annet at vi kan ha en betydelig bedre beredskap, både lokalt og globalt, sier Mollekleiv.
– For de lokale hjelpekorpsene innebærer det alt fra søk og redning til å hjelpe flyktninger i en vanskelig situasjon, sier Røde Kors-presidenten.

Positivt for mange
SPAR innførte Pantelotteriet på de første maskinene i september 2014. Kjeden er glade for å kunne bidra med støtte til Røde Kors, i tillegg til det positive miljøaspektet ved å få flere til å pante mer:
– Pantelotteriet er en positiv aktivitet både for kundene, Røde Kors og for hver enkelt butikk. En vinn-vinn-situasjon for alle parter. Dessuten tror vi i SPAR at dette får flere til å pante mer og at vi dermed snakker om en miljøgevinst i tillegg, sier Ole Fjeldheim i SPAR.