Middag uten matsvinn

Vi har utfordret en av landets mest populære matbloggere til å lage en ukesmeny uten matsvinn.

NorgesGruppen, som SPAR er en del av, utfordret Marit Røttingsnes Westlie – bedre kjent som matbloggeren Fru Timian – til å sette sammen en inspirerende ukesmeny fri for matsvinn.

Et av Fru Timians beste tips for å unngå matsvinn er god planlegging og en handledag i uken.

– Mitt forslag er å benytte seg av sesongens råvarer og sørge for at et utvalg tilbehør og grønnsaker er gjengangere i rettene. Hovedingrediensene kan du derimot variere, råder Marit. 

Menyen hun har laget i samarbeid med NorgesGruppen beskriver hun som nedpå, med enkle retter som passer for de fleste. Her kan du lese mer om prosjektet og finne alle oppskriftene.  

Fru Timians råd for mindre svinn

  • Bruk sesongens råvarer og la de samme grønnsakene være gjengangere i rettene
  • Sjekk hva du har i kjøleskapet før du drar på butikken
  • Middagsrester kan bli veldig god matpakke-mat

En av rettene i ukesmenyen til Fru Timian er fiskefingre med hjemmelaget pommes frites og rømmedressing.