God bålmat

Å lage mat under åpen himmel er godt for både magen og sjelen.

Det eneste som kan slå lukten av bål er kanskje lukten av god mat. Kombinerer man de to kan resultatet bli fantastisk!

Bålmat er mer enn pølser og hamburgere. Hvis du gjør noe av jobben på kjøkkenet hjemme før du drar ut på tur kan du enkelt trylle fram noen godsaker som setter apetitten i sving.

Under har vi samlet sammen tre forslag på mat som enkelt kan forberedes hjemme og deretter varmes på bålet slik at det får en deilig smak av norsk natur.

Laksepakker

Fisk smaker deilig og er et sunt alternativ når man skal kose seg rundt bålet. Du kan enten kjøpe ferdig oppskjærte stykker eller dele opp fisken i passende biter selv. Pakk hver laksebit inn i aluminiumsfolie sammen med vårløk, sitron, salt og pepper og litt smør. Dette er kun et forslag, her kan du la dine egne smaksløker bestemme.

Legg pakkene på bålet og nyt sola mens flammene gjør jobben. 

Bakt potet

Gå til innkjøp av noen poteter med litt størrelse og kok de halvveis ferdig hjemme. Pakk deretter potetene inn i aluminiumsfolie. Når bålet er tent kan du legge potetene i glohaugen nederst i bålet.

Ta med dine toppingfavoritter, for eksempel hvitløkssmør, mais og revet ost.  

Fylte tacolefser

Middagsrestene fra dagen før kan bli ypperlig turmat. Fyll tacolefser med stekte grønnsaker, kjøttrester eller andre middagsrester. Pakk lefsa godt rundt innholdet og ta aluminiumsfolie rundt. Disse godbitene trenger ikke lang tid på bålet før de går ned på høykant.  

Relatert innhold