Hjemmelaget påskepynt

En hyggelig familieaktivitet som piffer opp hjemmet før påske.

De færreste pynter like mye til påske som de pynter til jul, men hvis du har lyst til å gjøre litt mer ut av påskepynten enn gule lys og servietter bør du lese videre.

Et lite påskeverksted kan være en morsom syssel både for deg selv og for barna, og det beste av alt – sjansen for at du allerede har alt du trenger er stor.

Dekorerte egg
De fleste har blåst seg svimmel i forsøket på å lage denne klassiske påskepynten. Litt jobb er det, men resultatet blir riktig så fint. 

Det du trenger er rå egg, en nål, fyrstikker, sytråd og maling.

Det kreves både litt tålmodighet og lungekapasitet for å tømme et egg uten å knuse det. Hold egget støtt i hånden og stikk et hull med nålen i den butte enden av egget. Stikk deretter ett hull i den pisse enden av egget og lag dette litt større ved å sirkle nålen rundt.

Hold så egget med det største hullet ned mot en skål og legg munnen mot det minste hullet. Nå er det bare å blåse forsiktig til egget er tomt.

For å unngå lukt er det viktig at du skyller det tomme egget godt både utvendig og innvendig. Tørk det deretter forsiktig. Nå kan du dekorere egget akkurat som du selv ønsker, enten med maling, sprittusj, glitter eller paljetter.

Når egget er ferdig dekorert kan du knekke en fyrstikk i to og knyte fast sytråd til den. Deretter kan du føre fyrstikken ned i det største hullet i toppen av egget og deretter legge den på tvers. Nå kan du henge opp eggene i vinduet, i en vase med grener eller et helt annet sted. 

Innholdet du har blåst ut av eggene kan du bruke til å lage en deilig eggerøre eller omelett til frokost, eller kanskje et påskebakverk?