Tips til en litt sunnere påske

Det er ikke så mye som skal til.

I påsken vil man gjerne kose seg litt ekstra, og for mange betyr det litt mer snacks og godteri. Men kos trenger ikke være usunt. Her er noen tips til hvordan påskekosen kan bli litt sunnere.

Annerledes påskeegg
Selvsagt skal man hygge seg med både sjokolade på skitur og kanskje noe godt til kaffen, men for mange er det påskeegget som blir den store utfordringen. For en litt mindre sukkersøt påske kan det derfor være en idé å lage et alternativt påskeegg. 

Ved å fylle egget med mørk sjokolade, nøtter, tørket frukt og sukkerfrie pastiller kan du gi både barn og voksne en sunnere høytid. I steden for å sette frem snacks kan man kutte opp grønnsaker og lage en dipp, eller finne frem oppskjært frukt og bær. 

Prøv deg frem
Er du glad i en søt avslutning på måltidet kan det være en idé å lage en fruktsalat, eller en smoothie. Er du en skikkelig gourmet kan du by på bær dyppet i smeltet, mørk sjokolade. 

Prøv deg frem og finn noe du og din familie liker. Det er ikke nødvendig å holde seg unna sukkeret hele påsken, men klarer du noen dager vil kroppen din takke deg.