Tilbehør til ribbe

Når ribben skal serveres er det like viktig med godt tilbehør. Det finnes en rekke ulike tilbehør som passer utmerket ved siden av ribbe.

Medisterkaker og julepølser

Obligatorisk tilbehør til ribbe er medisterkaker og julepølse. Lag medisterkaker selv eller kjøp ferdig! Uansett det smaker godt.

Poteter

Poteter er godt ved siden av ribben. Mandelpotet er en vanlig potetsort til ribbemiddagen, men også en rekke ulike melne poteter brukes til julemiddagen.

Grønnsaker

Hjemmelaget surkål og rødkål er obligatorisk tilbehør til juleribbe. Oppskrift finner du her. Ønsker du å spare litt tid kjøper du ferdig surkål/rødkål og varmer dette i samme kjele som potetene.

Syrlige epler, svisker og rørte tyttebær setter litt ekstra spiss på julemåltidet og server gjerne også et utvalg av kokte grønnsaker hvis gjestene dine der glad i dette.

Hva med å prøve en julesalat til ribba? God smak og nydelige farger! Her er en anbefalt oppskrift.

Saus og sjy

Om du vil servere saus eller sjy til juleribben handler mye om hva man liker best. Når du tilbereder ribben får du en sjy som smaker godt ved siden av ribbe. Er du glad i saus kan du prøve denne gode sausen til juleribben.