Tilbehør til ribbe

Når ribben skal serveres er det like viktig med godt tilbehør som med sprø svor.

Selv den største ribbeelsker vil gjerne ha noe tilbehør til kjøttet. Både ribbe, medisterkaker og julepølser er kraftig kost og derfor kan det være lurt å tenke på at de andre delene av retten består av litt lettere elementer. Her er noen gode tips. 

Medisterkaker og julepølser

Obligatorisk tilbehør til ribbe er medisterkaker og julepølse. Lag medisterkaker selv eller kjøp ferdig! Uansett det smaker godt. Her er en oppskrift hvis du vil lage medisterkakene selv

Poteter

Poteter er godt ved siden av ribben. Mandelpotet er en vanlig potetsort til ribbemiddagen, men en rekke ulike melne poteter kan brukes. Gjør deg ekstra flid og skrell alle potetene før du serverer så slipper gjestene å gjøre det selv. Dryss gjerne litt frisk gressløk eller persille over potetene før servering.  

Grønnsaker

Hjemmelaget surkål og rødkål er obligatorisk tilbehør til juleribbe. Oppskrift på deilig rødkål finner du her. Ønsker du å spare litt tid kjøper du ferdig surkål/rødkål og varmer dette i samme kjele som du koker potetene i.

Syrlige epler, svisker og rørte tyttebær setter litt ekstra spiss på julemåltidet og server gjerne også et utvalg av kokte grønnsaker hvis gjestene dine er glad i dette, rosenkål og kålrot gir fine farger og gode smaker. 

Hva med å prøve en julesalat til ribba? God og frisk smak og nydelige farger! Her er en anbefalt oppskrift.

Saus og sjy

Om du vil servere saus eller sjy til juleribben handler mye om hva du selv liker best. Når du tilbereder ribben får du en stekesjy som smaker godt, rør inn noen biter med godt smør i stekesjyen og du har et deilig tilbehør. Er du glad i saus passer denne varianten godt til juleribben.