Julemat er perfekt restemat

I jula får du mange gode rester. Slik tryller du fram nye retter.

Ribbesmørbrød med stekt tomat

Ovnsbak en håndfull cherrytomater i ovnen til de er myke og gode. Legg skiver av kald ribbe på en skive grovt brød og smør på et tynt lag sennep. Hell over tomatene og pynt med litt ekstra timian. 

Lun medister med sopp og ertestuing

Stek soppen og varm medisterkaken. Del medisteren i to og legg den på en skive grovbrød med sennep, sopp, finhakket løk og ertestuing.

Skinkestek med paprika

Skjær steken i skiver. Del paprika i fire og ta ut innmaten. Brekk av den nederste delen av aspargesen og stek både paprika og asparges. Ha på salt. Anrett skinkestek på tallerken sammen med paprika, asparges og en kvist timian på toppen. 

Suppe med rotgrønnsaker og pinnekjøtt

Rens bena for kjøtt og legg det til side. Kok opp bena sammen med biter av forskjellige typer rotgrønnsaker. Når grønnsakene er møre, tar du ut bena og moser grønnsakene til en jevn masse. Varm opp, tilsett kjøttet og servér.