En grønnere jul

Frisk og sunn julemat som kan gi deg en litt grønnere jul.

Julen er tid for kos og god mat. Julekakene går ned på høykant og vi spiser medisterkaker, ribbe og annen fet og salt mat. Det er viktig å kose seg, men det kan også være lurt å få til noen litt grønnere måltid i løpet av høytiden.

Du kan fornye julens klassikere ved å lage nytt tilbehør eller bytte ut den tradisjonelle julematen med andre retter. Hva med å servere vegetarmat noen dager i julen? 

Ny vri på gamle klassikere
Som regel spiser vi julepølse sammen med poteter, kålrotstappe eller rødkål. Erstatt det tradisjonelle tilbehøret med svisker, epler, druer og sopp, det er smakfullt og digg. Du kan også lage ovnsbakte grønnsaker og rødkålsalat som tilbehør til skinkestek, eller hva med en julesalat? Avslutt måltidet med en frisk fruktsalat tilpasset julen!

Bytt ut noe av den tradisjonelle julematen
Bytt ut ribbe og medisterkaker med kylling eller kalkun, som både er magert og smakfullt. Vær heller ikke redd for å bruke fisk og sjømat, her passer det godt med bakt fennikel til. Du kan likevel skape følelsen av jul ved å bruke appelsin, kanel og nellik. Hva med en juleinspirert wok?