Verdens Eggdag 13. oktober

Hvert år feires Verdens Eggdag den andre fredagen i oktober. Egget har faktisk sin egen internasjonale organisasjon: The International Egg Commission!

Det er ikke uten grunn at egget kan kalles en unik matvare. Det er lett tilgjengelig, spises over hele verden, og oppbevares i sin naturlige emballasje, nemlig i eggeskallet. Egget blir gjerne kalt "naturens egen vitaminpille", fordi det inneholder en lang rekke med nyttige næringstoffer som kroppen trenger. Dessuten har det suverene egenskaper som vi drar nytte av i matlagingen.

Faktisk spiser nordmenn gjennomsnittlig et halvt egg per dag, og eggforbruket har økt her til lands de siste årene. Denne uken er det en ekstra grunn til å lage mat med egg, enten du disker opp med speilegg, eller Egg Benedict til frokost, eller lager en deilig quiche til middag. 

God feiring av Verden Eggdag! 

Relatert innhold

Pai med finnbiff

Med ferdig paideig er denne retten kjapp å lage. Finnbiff og tyttebær gir en spennende, høstlig vri.

Høstomelett

Ta deg en sopptur og let etter skogens skatter! (Eller kom til oss og plukk, vi har et bredt utvalg av sopp)