Norske epler

De norske eplene er nå i butikken. Ingenting smaker så godt som et saftig, syrlig og friskt eple nå på høsten. De norske eplene passer utmerket som snacks, tilbehør og i bakst.

Norske epler spises som de er, syrlige, friske og fulle av smak! Men epler er også fantastiske smaksettere i matlagingen. Det finnes svært mange eplesorter i Norge og alle har sitt særpreg. Les mer om de ulike eplesortene.

De udødelige klassikerne

Rød gravenstein og Åkerø er to gamle klassikere som aldri går av moten. Gravenstein passer svært godt til matlaging. Lag litt eplemos av disse klassikerne og bruk det i kaker eller som tilbehør til svinekoteletter eller spareribs, eller som dessert i ”tilslørte bondepiker”.

Nyere sorter

Discovery og Summerred er nyere eplesorter som er populære. Discovery er en halvtidelig eplesort og passer utmerket som snacks. Bruk epledeler og del eplene i biter så spiser både liten og stort litt ekstra med frukt. Summerred egner seg godt til matlaging, så prøv gjerne eplekake med Summerred epler. 

Noen gode epletips

  • Skjær epler i båter og strø kanel og sukker over. Varm dette i ovnen noen minutter og du har deilig hverdagssnacks.
  • Lag eplemos av ditt favoritt eple, og tilsett litt plommer. Garantert et favoritt pålegg.
  • Tilsett et halvt eple i råkostsalat. Dette gjør salaten litt syrlig og ekstra frisk.

SPAR ønsker deg en god eplehøst!