Halloween 31.oktober

Lag noe godt til Halloween, samtidig som du pynter huset med gresskar! Her finner du tipsene du trenger til en vellykket Halloween-feiring.

Halloween betyr «hellig aften» og feires hvert år den 31. oktober. Opprinnelig var det en markering av sommerens slutt og begynnelsen på et nytt år. Bål ble tent for å jage vekk onde, overnaturlige vesener. I dag feires Halloween ved å kle seg ut i skremmende kostymer, pynte huset med skumle effekter, samt gå fra dør til dør og be om godteri.

Tips til dekor
Bruk fantasien og lag morsomt dekor av gresskar. Gresskar er en nødvendig og dekorativ del av Halloween. Du kan få dem ferske i butikken, i plastikk, eller som stearinlys. Det er dessuten en masse andre kunstige gresskareffekter å få tak i, som asjetter og servietter. Ved å skjære av toppen på gresskaret, grave ut kjøttet og skjære ut øyne, nese og munn, får du en stilig lykt du kan pynte opp med. Plasser et lys inni, og sett på plass toppen av gresskaret som lokk. Gresskarkjøttet kan du forresten bruke i en gresskarsuppe eller en gresskarpai. 

Trick or treat!
Ikke glem å ha noen godsaker på lur i skapet! Kanskje ringer det på noen "skumle" barn på døren? Denne uken er det stort 10-kronersmarked hos SPAR, så der finner du mye godt å velge mellom. Og om du synes det blir for mye godteri; hva med porsjonspakker med rosiner eller smoothies til barna? Vi ønsker deg en riktig god feiring! 

Relatert innhold

Hjemmelagde seigmenn

Seigmenn er kjempegøy å lage selv for barna!

Bjørnebærmuffins

Saftige muffins med bjørnebær, kardemomme og sitronkrem