Grøtdagen 23. oktober

Lag en god bolle med grøt til middag! 23. oktober feirer vi grøtdagen her i Norge, og det er god grunn til å sette grøt på middagsmenyen.

Grøt er både sunt og godt, og lager du en grov variant av grøt, kan du spise den med god samvittighet! Grøt gir god metthetsfølelse, og bidrar med protein, fiber og lite fett.

Nyt en rykende varm bolle med grøt - godt for både store og små! Gode grøtoppskrifter finner du her på siden. God middag!

Relatert innhold

Fortånnagraut fra Orkdal

Fortennagraut, fortinnagraut eller onnegraut var andre navn på samme grøt. Det var en grøt som ble servert i to lag, byggmelsgrøt under, og over det et lag fra rømmegrøt, gjerne drysset med sukker og kanel.

Dynegrøt

Dynegrøt, risgrøt, risengrynsgrøt og julegrøt kjært barn har mange navn. Dette er den ultimate fremgangsmåten for deg som har masse å gjøre og for deg som alltid brenner grøten!!