Lam

De mest tradisjonsrike kjøttrettene i Norge lages gjerne av lam. Høsten preges av en lang og deilig fårikålsesong, og til påsken er det viktig for mange med en saftig lammestek eller et smakfullt lammelår.

Fakta om lam

Både lam og sau beiter ute hele sommeren, og smaker derfor nydelig av norsk natur. Lammekjøtt er fintrevlet, mørt og saftig. Lamme- og sauekjøtt kan brukes til de samme rettene, men sauekjøttet har kraftigere smak og trenger noe lenger tilberedningstid enn lammekjøtt.

Lammekjøtt skiller seg fra de andre kjøttslagene fordi det er sesongvare. Om høsten fylles butikkene med ferskt lammekjøtt og friske grønnsaker. Og når julen kommer er pinnekjøtt og lammerull selvskrevne retter for mange av oss. Selv smalahove er det flere og flere som tar sjansen på. Lammekjøtt er tillatt i alle religioner.

 

Fakta hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og Gilde