Kalkun

Hel kalkun serveres ofte i høytider som jul og nyttår, men passer også til andre anledninger. Kalkun fås kjøpt i ulike størrelser. Spør i din butikk så finner vi riktig størrelse til deg.

Fakta om kalkun

Hel kalkun
Kalkun finnes i vektklasser fra 4-12 kg, men 5-7 kg er mest vanlig. Hel kalkun med skinn inneholder 13,8 % fett. Vi spiser mest kalkun til jul og nyttår. De fleste blir solgt frossen, men det blir stadig mer vanlig med fersk kalkun.

Kalkunfilet med skinn
Kalkunfileten veier ca. 1500 g. Den omsettes fersk. Kalkunfilet med skinn er godt egnet for helsteking. Fyll gjerne hakkede urter, farse eller annen type stuffing under skinnet.

Kalkunfilet uten skinn
Kalkunfileten veier ca. 750 g eller ca. 1500 g. Den inneholder kun 0.5 % fett. Kalkunfilet uten skinn egner seg særlig godt til å skjæres ut som snitsler eller biffer.

 

Fakta hentet fra Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og Gilde