Ta en potet

Potet er en av de viktigste matvarene i verden og produksjonen er på ca 300 millioner tonn. Den dyrkes i nesten hele Norge og er en av våre viktigste ernæringskilder, med høyt innhold av karbohydrater, jern og vitaminer.

Norske nypoteter

De norske nypotetene er så etterlengtet at de aller første blir levert direkte til slottet. De kan nytes både i salat og med en smørklatt. For best resultat: Kok dem i saltet vann i ti minutter, trekk gryta av platen og la dem stå og trekke i vannet i ti nye minutter. Perfekt hver gang! Vi kan også anbefale foliestekte og saltbakte. Prøv selv!

Foliestekte poteter med løk

Slik gjør du:

  1. Børst nypotetene rene og skjær et kryss i hver potet. Skrell løken og skjær dem i to.
  2. Fordel én potet og 2 halve løk i pakker av aluminiumsfolie (én per porsjon), drypp med 1 ss soyasaus og lukk pakkene.
  3. Grill pakkene på utegrill eller i ovn til potetene er møre. Åpne pakkene, legg en klatt smør i hver potet og kvern litt pepper over.


Saltbakte poteter

Slik gjør du:

  1. Skrubb og vask nypotetene godt (ikke skrell dem).
  2. Kok potetene i vann i cirka 7 minutter.
  3. Legg potetene i langpanne sammen med masse grovsalt. Stikk noen små hull i potetene med en gaffel. Dryss over litt rosmarin samt en skvett olje.
  4. Bak dem i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.