Frukt og grønt

SPAR og EUROSPAR tilbyr alltid et stort utvalg av frukt og grønnsaker. Hos oss finner du både tradisjonelle og eksotiske frukt og grønnsaker.

Frukt

Frukt spiser vi vanligvis rå. Generelt trenger ikke frukt annet forarbeide enn at den skylles i kaldt vann og er dermed klar til å bli spist.

At frukt smaker godt, er det stor enighet om. Men du kan selv påvirke hvor godt frukten smaker. Det har med temperatur å gjøre: Smak og aroma kommer best frem dersom frukten er romtemperert. Iskald frukt virker ofte syrligere enn den er.

All frukt er levende produkter selv etter at de er høstet, og må behandles forsiktig og ikke utsettes for støt eller frost.

Tropiske frukter og meloner skal ikke ligge i kjøleskapet, de fryser og mister smak og aroma selv ved få plussgrader, og de blir ikke bedre på smak selv om de blir varme igjen. Bananer er den frukten som tåler minst før den blir grå og dårlig. Den får kuldeskader ved 10 ºC, og må ikke lagres under 14 ºC.

Grønnsaker

En del grønnsaker spiser vi gjerne rå, men smak og aroma kommer enda bedre frem ved varmebehandling.

Alle grønnsaker er levende produkter, også etter at de er høstet. Grønnsaker tørker fort inn og må derfor oppbevares i tett emballasje i kjøleskapet. Noen unntak finnes det også her: Tomater må ikke ligge i kjøleskapet da de mister smak og aroma og får sterkt redusert holdbarhet ved oppbevaring under 10 ºC. Tomater har det best i en skål på kjøkkenbenken! Da virker de også mer fristende og er også meget dekorative.

 

Fakta hentet fra Bama

Relatert innhold

Fruktig fest

Festmat trenger på ingen måte å være usunt. Her får du tips til noen litt sunnere varianter.

5 digge vegetarmiddager

Prøv noen kjøttfrie middager!