Sprø saker

Sprø saker
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Juleribbe med sprø svor!

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå «blåser» ribba seg opp og svoren spriker. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribba tilbake midt i ovnen og stek den videre i ca. 1-11/2 time for tynnribbe, ca. 2 -21/2 time for familieribbe. La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
  2. Kjøper du en ukrydret ribbe må den saltes og pepres tre dager før den skal tilberedes. Gni krydderet godt inn og la ribben stå kaldt. Legg ribba i en langpanne med svoren opp. Det er viktig at høyden på ribba er noenlunde lik på begge sider, det gir et fint og jevnt resultat.
  3. Du kan bruke en ball av folie under til å støtte opp ribben. Hell på vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Folien må være helt tett for at dampingen skal bli vellykket. Spør oss i ferskvaren om tips og råd!
  4. Fiken, små røde epler, klementiner, appelsiner, valnøtter, timian, rosenkål, rosmarin, rødkål, surkål, svisker, tyttebær, poteter, sjysaus eller brun saus. Alt finner du hos oss i SPAR.