Sommerlig salat!

Sommerlig salat!
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Tidsforbruk

> 60 min
Spennende salat med marinert kyllingfilét og fennikelaioli.

Ingredienser

Marinade

  • 1 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 0,5 sitron, bruk saften
  • 1 appelsin, bruk saften
  • 3 ss olivenolje
  • 4 kyllingfileter

Salat

  • 2 hjertesalater
  • 1 knippe asparges
  • 100 g parmesan
  • Krutonger

Fennikelaioli

  • 1 fennikel
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl rapsolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt
  • Hvit pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, ha i asparges og la det koke 2 minutter. Avkjøl med kaldt vann.
  2. Vask salaten og behold den hel. Fordel salat og asparges på ett stort fat.
  3. Dryss over høvlet eller raspet parmesan og krutonger. Servér med fennikelaioli.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kyllingfileten i og la stå avkjølt i minst en time. Grill kyllingfileten på begge sider i ca. 10 minutter på hver side. Skjær kyllingen i tykke skiver og fordel ut på salaten.
  5. Skjær fennikel og hvitløk i små biter, dryss over olje og legg dem en ildfast form. Stekes ca. 20 minutter i ovn ved 200° til fennikelen er myk.
  6. Kjør fennikel, hvitløk og egg i en blender. Tilsett rapsolje i en tynn stråle, litt om gangen. Smak til med hvitvinseddik, salt og hvit pepper.
  7. Oppskrift fra SPAR sommerhefte 2015.