Sommerlam

Sommerlam
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Prøv lam på grillen i sommer. Skivet lammelår med tzatziki og couscoussalat er perfekt sommermat.

Fremgangsmåte

  1. Tenn grillen i god tid før middagen. Begynn med å lage tzatziki. Rasp agurken og legg den i et rent kjøkkenhåndkle sammen med saltet. Press ut væsken. Bland sammen yoghurt og presset hvitløk. Når agurken er ”tørr” blander du den i yoghurten og smaker til med pepper og evt. litt mer salt. Dette kan du godt gjøre en time før.
  2. Bland sammen couscous, granateplefrø, finhakket vårløk og ruccula. Skjær reddikene tynt og tilsett disse i salaten. Før du skal servere topper du couscoussalaten med mynteblader, salt, pepper og litt olivenolje. Press over saft av 1/2 lime.
  3. Stek kjøttet på høy temperatur, ca. 5 minutter på hver side for en rosa kjerne. Server lammelåret med couscoussalat og tzatziki.