Smuldrepai med epler, krem og sjokolade

Smuldrepai med epler, krem og sjokolade
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

40-60 min

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g smør
  • 2 dl sukker
  • 5 epler
  • 2 ts kanel
  • 0,5 l kremfløte
  • 0,5 plate mørk sjokolade
  • mynte

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200° C. Bland havregryn, mel og bakepulver i en bolle. Smelt smøret og ha det oppi bollen sammen med sukker. Kna alt godt sammen. Trykk ut deigen i en springform, men spar ca. 1,5 dl til lokket. Vask eplene og skjær dem i tynne båter. Legg båtene lagvis i formen og strø kanel mellom lagene. Avslutt med å smule over litt deig på toppen. Stek i ovnen i ca. 30 minutter. Pisk krem og rasp mørksjokolade, server dette til den deilige eplepaien og topp med mynte.