Smakfull julegryte med kylling

Smakfull julegryte med kylling
4 porsjoner

Vanskelig­hetsgrad

middels

Tidsforbruk

20-40 min

Ingredienser

  • Jasminris eller basmatiris til 4 personer
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk kyllingfileter
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk rød paprika
  • 4 dl kokosmelk
  • 0,5 ts cayennepepper eller chilipulver
  • 0,5 g safran
  • 2 stk appelsiner
  • 50 g spinat
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler
  • 0,5 potte koriander til servering
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Varm en stor gryte med olje. Skjær kyllingfiletene i strimler og ha de i gryta. Skjær løk og paprika i grove båter og ha oppi med kyllingen. Surr alt mykt og gyllent i ca. 5 minutter. Tilsett kokosmelk, chilipulver og safran.
  2. La alt koke på lav varme i 15 minutter. Skrell og finhakk appelsinene. Når risen er ferdig har du i appelsin og spinat. Rør godt sammen. Rett før servering strør du rosiner, mandler og koriander over gryta. Nam!